Turgut, ‘Temiz bir kent için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’ Silifke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çamdüzü mevkiinde bulunan piknik alanında temizlik çalışması yaptı. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Temiz ve yaşanabilir bir Silifke için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan kent genelinde ki piknik alanlarımızı temizlerken diğer taraftan da çöp konteynırlarımızı yenileriyle değiştiriyor ve dezenfekte işlemlerini yapıyoruz’ dedi. ‘ŞEHRİMİZİN TEMİZLİĞİ BİZİM EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZDİR’ Başkan Turgut, açıklamasının devamında ‘Belediye olarak temizlik sorununu önemsiyoruz. Piknik alanlarımızın daima temiz ve düzenli tutulması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın atık çöpleri çevrenin temiz kalması için konteynırlara atmasını istiyoruz. Bilinçsizce ve farkında olmadan yerlere atılan çöpler çevre kirliliğine yol açmaktadır. Çevre temizliği kolektif bir çaba gerektiriyor. Bu çalışmaları halkımızla el ele dayanışma içinde yapabildiğimiz oranda çevre temiz kalır. Temizlik sorununa çözüm, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir kent oluşturmak adına halkımız ne kadar duyarlılık gösterirse birlikte o kadar daha erken ve daha kolay çözmüş oluruz. Bu çalışmalarımız yanında sıcak havalarla beraber daha da artan çöp kokusu ve oluşan mikroplara karşı gerçekleştirilen ilaçlama uygulamasını arttırıyoruz. Geleceğe bırakabileceğimiz en değerli miras, temiz bir çevredir. İlçe genelimizde çöp konteynırlarımızın yeni bir sistem olan köpüklü dezenfeksiyon yöntemiyle temizlik işlerini sürdürmekteyiz. Güçlü mikrop arındırıcı özelliği olan bu köpük dezenfeksiyon yöntemiyle kötü kokuların önüne geçiyoruz. Ekiplerimiz bir yandan ilçedeki çöp konteynırlarını tek tek köpüklü dezenfeksiyon yöntemiyle yıkamayı sürdürürken, diğer taraftan da cadde ve sokaklarda rutin temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor. Uygulanan dezenfeksiyon sistemi sayesinde, ortamda oluşan bakteriler özel kokulu köpükle arındırılarak, yeni bakterilerin oluşması ve buna bağlı olarak kötü kokuların oluşması önleniyor. Şehrimizin temizliği bizim en temel önceliğimizdir’ dedi.